Humus - lækkert smørepålæg
Prøv vores opskrift på humus med bl.a. kikærter, hvidløg, tamari og tahin
Ingredienser:
- 5 dl kikærter
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. tamari
- 2 spsk. tahin
- saften af 2-3 citroner
- 1 bundt finthakket persille
- havsalt
- peber
- evt. lidt vand eller olie
Fremgangsmåde:
- Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand natten over.
- Vandet hældes fra, og kikærterne hældes i en gryde dækket med vand og koges i 1 time.
- Kikærterne pureres, og de øvrige ingredienser blandes i. Er puréen lidt tør, tilsættes lidt vand eller olie.
- Humusens smag kan varieres efter behag med f.eks. chilipasta, gurkemeje, spidskommen og serveres med oliven til.
- Humus kan også købes færdiglavet og smages til med citron og hvidløg efter behag.