Hummus med hørfrøolie
En nem opskrift på en økologisk og sund hummus.
Serveres til brød, som fyld i pitabrød eller til varme retter. Kan laves som en stor portion og fryses ned i små bøtter.
Ingredienser
- 500 g kikærter
- 1 laurbærblad
- 1 løg
- 1 dl Nyborggaard hørfrøolie
- 2-4 fed hvidløg
- saften af 1 citron
- ½ tsk salt
- 2,5 spsk tamari
- ½ tsk spidskommen
- vand efter behov
- smages til med hvidløg, tamari, gurkemeje og spidskommen
Fremgangsmåde
Kikærterne skylles og står i blød natten over.
Kikærterne skylles igen og koges i 20 minutter. Vandet hældes fra og kikærterne skylles igen. Nyt vand hældes på og laurbærbladet, samt overskåret løg kommer i vandet med kikærterne. Koger ca. 1 time. Efter kogning skylles kikærterne igen.
Kikærterne blendes sammen med olie, tamari, citronsaft, krydderier samt vand i passende mængde. Konsistensen skal være som en lind grød. Smag til med salt, krydderier og hvidløg, kom evt. mere citronsaft i.