Økoladen
Her på siden finder du alle de smagfulde chokolader, men du finder også en masse spændende information om Økoladen og hvem de er.
Hvem er Økoladen? | Chokolade fra Økoladen | Chokoladens historie | Køb chokolade fra Økoladen hos Helsam
Økoladen er en lille økologisk chokoladefabrik, som holder til i Ørslev ved Vordingborg. Virksomheden blev startet i 2001 og har siden vundet flere store priser for kvalitet og innovation. Økoladen er en af verdens største producenter af økologisk pålægschokolade.
Visionen er at fremstille de bedst tænkelige chokoladeprodukter. Økoladen fremstiller økologisk chokolade, fordi Økoladen ønsker at tilbyde den rene vare. Chokoladen er fremstillet i hånden, hvilket giver medarbejderne en bedre føling med råvarerne samt en mere spændende og kreativ arbejdsdag. Forhåbentlig kan du smage den glæde og entusiasme, som Økoladen har lagt i deres arbejde med chokoladen.
Forkæl dig selv eller én, du holder af, med økologisk chokolade fra Økoladen. Økoladens økologiske chokolade er af den højeste kvalitet og fås i mange forskellige varianter og prisklasser, så du altid kan finde noget, der passer til netop din smag, eller til en personlig gave eller firmagave.
Som gave kan du f.eks. vælge en æske med marcipankonfekt, dessertchokolader eller et mix af mandler med forskellig smag. Fra Økoladen kan du desuden få økologisk pålægschokolade samt søde sager uden unødvendige tilsætningsstoffer – perfekt til de mindste.
På Økoladens ingrediensliste finder du bl.a. chokolade fra hele verden, marcipan, nougat (kåret til Bedst i Test af Go’ Morgen Danmark i december 2012), lakrids, ingefær, espressobønner, chili, og kanel. Alle ingredienserne er naturligvis i økologisk særklasse.
Indianerne i Sydamerika kendte til chokoladen længe før os her i Europa. Dengang var det kun konger og præster der måtte indtage kakaoen.
De kendte ikke til at lave chokolade, så derfor blev kakaoen indtaget som drik.
De kakaobønner som Økoladen bruger i deres chokolader, er dyrket i områder, hvor middeltemperaturen er omkring 25 grader. Når middeltemperaturen er så høj, resulterer det også i en luftfugtighed der er helt perfekt for at kakaotræerne kan vokse. Desværre er der også en hage ved det, nemlig at mange skadedyr stortrives under sådanne betingelser. Fordi at økologiske plantager ikke sprøjtes, er udbyttet kun omkring 1/3-1/2 af det en konventionel plantage har.
Når kakaobønnerne er høstet, gæres bønnerne i flere dage, hvorefter de tørres i den varme sol i op til 14 dage. Til sidst ristes bønnerne, og den fantastiske smag kommer for alvor frem. Faktisk består smagen af over 400 forskellige smagssubstanser. Jo højere chokoladens kakaoprocent er, jo stærkere er dens smag.