Bønnebrød med spelt Ø
Fødevare.
Varebetegnelse:
Fødevare.
Varebeskrivelse:
Stenkværnet økologisk melblanding med hestebønnemel og fintsigtet speltmel.
Anvendes til bagning af brød - proteinkilde.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Anvendes til bagning af brød eller boller.
Opskrift:
Du skal bruge:
1 pose brødblanding
15 g gær
ca. 335 ml kærnemælk, mælk eller vand
1 æg - halvdelen til dejen og resten til pensling.
Dejen kan røres både i hånden og på røremaskine. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt brødblandingen og ½ æg. Rør/ælt dejen i 5-8 min., til dejen er glat og slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
Form dejen til et brød og pensel med æg. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Ovnen forvarmes til 220 grader. Brødet sættes ind og efter 5 min. skrues temperaturen ned til 170 grader. Brødet bages sammenlagt i 50 minutter med en kernetemperatur på 98 grader.
Opbevaring:
Tørt og ikke for varmt. Adskilt fra varer med stærk lugt.
Ingredienser:
Fintsigtet speltmel* (HVEDE)
Bønnemel af hestebønner*
Bageenzym (amylase, xylanase)
Salt tilsat jod
*=økologisk ingrediens, **=biodynamisk ingrediens
Næringsindhold:
Leverandør:
Skærtoft Mølle
DK-6440 Augustenborg
www.skaertoft.dk
Oprindelsesland:
DK-ØKO-100 EU jordbrug
Stregkode:
5707989002043
Varenummer:
57197