Rosenknopper
Tørrede rosenknopper.
Varebetegnelse:
Tørrede rosenknopper.
Varebeskrivelse:
Rosenknopper er en fryd for øjet. Deres aromatiske duft og parfumerede smag stimulerer flere sanser, og anvendelsesmulighederne er mange. Rosenknopper kan bruges til at lave rosenolie.
Rosenolie er fantastisk i madlavning og kan eksempelvis bruges ved brød- og kagebagning, til desserter og til mellemøstlige retter. Rosenknopper indgår også som ingrediens i marokkanske krydderblandinger, f.eks. Ras el Hanout.
Rosenolie laves ved, at tørrede rosenknopper overhældes med f.eks. raps- eller majsolie og stilles til at trække. Trækketidens længde og mængden af rosenknopper afgør smagsstyrken af rosenolien. Rosenolie skal laves af tørrede blomster, da der er for megen væde i de friske. Det kan resultere i, at olien harskner. Olien kan evt. filtreres før brug.
Brugsanvisning og forholdsregler:
½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid 5-10 minutter. 1-3 kopper dagligt. Sies med tefilter.
Ingredienser:
Rosenknopper (Rosa gallica)
*=økologisk ingrediens, **=biodynamisk ingrediens
Næringsindhold:
Leverandør:
Natur-Drogeriet A/S
DK-8362 Hørning
www.natur-drogeriet.dk
Stregkode:
5703137964416
Varenummer:
16864