✔ Fri fragt fra 299 kr.     ✔ Levering 1-3 hverdage.     ✔ Fri levering til butik!     ✔ Info om ændringer på Helsam.dk

Kyllingetærte

KyllingetærteSprød og fyldig tærte

Tærtebund:

  • 150 g smør
  • 100 g mandelmel fra Funktionel mad
  • 50 g sesamfrø
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. FiberHUSK®
  • 1 æg

Tærtefyld:

  • 2 store kyllingebrystfileter (enten kogt eller stegt)
  • 2 porrer
  • 5 æg
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1-2 tsk. yoghurt
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • Peber
  • Revet parmesanost

Fremgangsmåde:

  1. Mandelmel, sesamfrø, FiberHUSK® og salt blandes sammen, og smørret smuldres heri. 
  2. Til sidst tilsættes ægget, og tærtedejen æltes ensartet. 
  3. Dejen rulles ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir (den kan være lidt svær at arbejde med). 
  4. Dejen lægges i en tærteform og forbages i ovnen ved 180 grader i ca. 12 minutter. 
  5. Tærtebunden tages ud, når den har opnået en gyldenbrun farve.
  6. Kylling og porrer skæres ud og fordeles oven på tærtebunden. 
  7. Derefter piskes æg, græsk yoghurt og krydderier sammen og fordeles over tærtefyldet. 
  8. Drys til sidst med en smule revet parmesan. 
  9. Tærten færdigbages ved 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden.

Opskriften er venligst leveret af: Tatjana Albinus.


Forrige Næste