Sprød og fyldig tærte
Tærtebund:
- 150 g smør
- 100 g mandelmel fra Funktionel mad
- 50 g sesamfrø
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. FiberHUSK®
- 1 æg
Tærtefyld:
- 2 store kyllingebrystfileter (enten kogt eller stegt)
- 2 porrer
- 5 æg
- 1 dl græsk yoghurt
- 1-2 tsk. yoghurt
- 1-2 tsk. salt
- 1 tsk. paprika
- Peber
- Revet parmesanost
Fremgangsmåde:
- Mandelmel, sesamfrø, FiberHUSK® og salt blandes sammen, og smørret smuldres heri.
- Til sidst tilsættes ægget, og tærtedejen æltes ensartet.
- Dejen rulles ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir (den kan være lidt svær at arbejde med).
- Dejen lægges i en tærteform og forbages i ovnen ved 180 grader i ca. 12 minutter.
- Tærtebunden tages ud, når den har opnået en gyldenbrun farve.
- Kylling og porrer skæres ud og fordeles oven på tærtebunden.
- Derefter piskes æg, græsk yoghurt og krydderier sammen og fordeles over tærtefyldet.
- Drys til sidst med en smule revet parmesan.
- Tærten færdigbages ved 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden.
Opskriften er venligst leveret af: Tatjana Albinus.