Ingredienser:
- Rabarber (ca. 1 tallerkenfuld)
- 65 g økologisk smør
- 100 g rørsukker
- 150 g hvedemel
- 4 æggeblommer
- 1 tsk vanillesukker
- 2 tsk bagepulver
- Æggeblommerne skilles fra hviderne, og blommerne røres sammen med rørsukker og vanillesukker. Hviderne gemmes.
- Hvedemelet blandes med bagepulver.
- Melet røres i skiftevis med smeltet smør.
- Den faste dej fordeles i en smurt springform og forbages i ca. 20 minutter ved 175 grader.
- Rabarber renses, skylles og snittes i små stykker.
- Når bunden er forbagt, hældes rabarberne over kagen. Kagen bager videre i 10 minutter.
- De 4 æggehvider piskes med 200 g rørsukker, og massen hældes over rabarberne. Kagen bages ved 150 grader i 30 minutter.