Det handler alt sammen om balance. Her er en lækkerbisken, som du kan nyde uden at få dårlig samvittighed! Den indeholder vigtige fedtsyrer og antioxidanter!
Antal: ca. 16 stykker
Ingredienser:
- 120 gram avocado pure (blend 1 avocado med juicen af en 1/2
limefrugt) - 140 gram mørk chokolade (uden raffineret sukker eller lign.)
- 200 gr kokossukker
- 2 æg
- 60 gr glutenfri mel
- 20 gr kakaopulver
- 2 måleske NDS Collagen (alle kan bruges)
- 80 gr cashew nødder
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. stødt kardemomme
- + lidt a hvert krydderi drysses let over hver brownie inden de bages
- Knivspids havsalt
- Forvarm ovnen til 160 grader
- Rist cashew nødderne på en pande i 2 minutter til de er gyldne. Hakkes groft. (Nødder kan undlades
hvis der er allergi) - Blend avocado til en pure med limesaft
- Smelt chokoladen over vandbad, når det er smeltet fjernes skålen fra gryden og køler lidt ned.
- Pisk æg, kokossukker, chili, kardemomme og knivspids havsalt sammen i en skål.
- Tilsæt nu den afkølede chokolade og avocadopure - pisk sammen
- Fold glutenfri mel, NDS Collagen, nødderne og kakaopulveret forsigtigt ind i massen.
- Hæld i form med bagepapir, ca. 20 x 10 cm (brødform)
- Gør overfladen glat og drys med lidt chilipulver og kardemomme.
- Bages i ovnen i ca. 40 minutter til dejen er bagt igennem.
- Køl den helt ned hvorefter den skal i køleskabet i min 4 timer. Men gerne natten over.
Opskriften er sponsoreret af Engholm NDS