
Forberedelse 20 minutter, bagetid 60 minutter
Dette saftige, velsmagende bananbrød er næsten som at spise kage uden at være det. Spis det til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Smager også dejligt med smør på.
½ dl kokosolie + lidt ekstra til formen
30 g flydende honning
2 store eller 3 små modne bananer
1 alm banan
4 store æg
1 dl mælk, evt. havremælk
280 g mandelmel
15 g FiberHUSK®
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
½ tsk natron
½ tsk kanel
½ tsk salt
1 dl hakkede valnødder
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig varme, og find en brødform frem (her bruges en form med målene H7 x B12 x L31 cm).
Start med at piske kokosolie og honning sammen, indtil de er godt blandet.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk, så de bliver godt integreret i blandingen.
Mos de modne bananer og rør dem i sammen med mælken.
Tilsæt bagepulver, vaniljepulver, natron, kanel, salt, FiberHUSK® og halvdelen af mandelmelet, og pisk dejen godt sammen. Gem en spiseskefuld mandelmel, og tilsæt resten af mandelmelet.
Vend de hakkede valnødder i dejen.
Smør brødformen grundigt med kokosolie og drys den med mandelmel for at sikre, at brødet slipper formen nemt efter bagning.
Hæld dejen i formen.
Skræl den sidste banan, skær den i to på langs, og placer den på toppen af dejen, pres den let ned.
Bag brødet i ovnen i cirka 60 minutter, eller indtil en tandstik kan stikkes ind og trækkes ud uden dejrester.
Tag brødet forsigtigt ud af formen, og lad det køle af på en rist i mindst 30 minutter, før du skærer og serverer.