Ingredienser (4 personer)
-
1 liter bone broth med kylling (kan være hjemmelavet eller købt, gerne økologisk)
-
2 store kyllingebryster (evt. rester fra en hel kylling)
-
2 gulerødder, skåret i skiver
-
1 dl fine ærter (frosne kan bruges)
-
75 g suppenudler (tynde nudler, fx vermicelli)
-
Frisk persille til pynt
-
Salt og friskkværnet peber
-
1 tsk olivenolie eller smør (til at svitse grønt, valgfrit)
Sådan gør du
1. Kog kyllingen (hvis ikke allerede tilberedt)
Læg kyllingebrysterne i en gryde og dæk dem med lidt af bone broth’en.
Lad det simre i ca. 12-15 minutter, til kyllingen er gennemkogt.
Tag kyllingen op, og lad den hvile lidt, før du trækker den fra hinanden i grove stykker med to gafler.
2. Tilbered grøntsagerne
I samme gryde tilsætter du evt. en smule olivenolie og svitser gulerødderne let i 2-3 minutter (valgfrit for ekstra smag).
Hæld resten af bone broth’en i gryden, og bring suppen i kog.
Tilsæt nudlerne og lad dem simre i 3-5 minutter (følg anvisning på pakken).
Tilsæt ærterne og de trevlede stykker kylling til sidst, og varm det hele igennem i 1-2 minutter.
3. Smag til og server
Smag til med salt og peber.
Server i dybe tallerkener og pynt med frisk persille.
Et stykke godt brød ved siden af passer perfekt (fx som på billedet).
Tips
Vil du gøre suppen ekstra mættende, kan du tilsætte små kartoffeltern eller kikærter.
Suppen kan fryses og er god at have klar på travle dage.
Du kan også bruge hele kyllingelår i stedet for bryst – så får du ekstra smag.