Det skal du bruge:
- 200 g kikærter
- 50 g hakket skalotteløg
- 4 fed hakket hvidløg
- 100 g finvalsede havregryn
- ca. 2 dl vand
- ca. 4 spsk tamari
- hvedemel
- olie til stegning
Sådan gør du:
- Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over. Kog dem i nyt vand ca. 20 minutter. Afdryp dem.
- Kom kikærterne i køkkenmaskinen sammen med hakket løg og hvidløg, havregryn, vand og tamari.
- Kør maskinen til det hele er findelt. Smag til med tamari og peber.
- Læg plantefarsen på et melstrøet smørebræt og form 6 bøffer med en kniv.
- Sæt bøfferne i køleskabet en halv times tid.
- Vend bøfferne i lidt hvedemel og sæt dem på en pande i godt varm olie. Skru lidt ned for varmen og steg bøfferne gyldne, ca. 5 minutter på hver side.