
Der kan være flere årsager til man ikke ønsker eller tåler mælk. Allergi, intolerance eller at man ikke fordøjer mælk så godt. Til gengæld kan mælk føles næsten uundværlig i madlavningen, så hvis du ikke bruger mejeriprodukter, kan du lave din egen plantedrik-erstatning eller købe den færdiglavet.
Hjemmelavet drik er ikke altid kridhvid, hvilket kan ses i f.eks. hvid sovs.
Plantedrik er ikke rene drikkevarer, men velegnede som erstatninger ovenpå mad eller mysli. Husk at spise varieret.
Kommer der bundfald i egen fremstillet drik, røres der rundt før brug.
Frisklavet plantedrik kan ca. holde sig tre dage i køleskabet.
Mængde:
Giver cirka 1 liter.
Ingredienser:
1/2 dl nødder eller frø
¼ teskefuld salt
1 liter vand
Smages til med lidt honning
Sådan gør du:
Risene skal bruges kogende – ellers gryner de.
Tilsæt nødder eller frø for konsistens og naturlig emulgator. Sammenkør tingene i en blender. Tilsat vand gradvist.
Tip:
Opskriften kan også bruges til havre og byg.
Vidste du:
Risdrik er mild og let for fordøjelsen.
Kilde: www.naturli.dk
Henrik Jakobsen