Farro Catalan med brændte svesker og knuste kakaobønner
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 100 g perlespelt vasket rigtig godt
 - ½ stang vanille
 - 70 g sukker
 - 7 dl mælk
 - lidt Gran Marnier
 - 1 stjerneanis
 - lidt finthakket, syltet appelsinskal
 - 6 safrantråde
 - 1 lille bitte stk. kanelbark
 - lidt flødeskum
 - 1 spsk. ristede, knuste kakaobønner
 
- Mælk, krydderier, spiritus og sukker koges op.
 - Perlespelten sauteres i lidt smør uden at tage farv, mælkeblandingen tilsættes og koges meget sagte, til perlespelten er mør og har opsuget mælken helt uden at være blevet for solid.
 - Afkøles og vendes med lidt flødeskum og evt. mere grand marnier samt ristede kakaobønner.
 - Serveres med brændte svesker og blodappelsinsorbet.
 
Opskrift af Skærtoft Mølle & Christian Bak.
Christian Bak var, efter endt uddannelse som kok, souschef hos Francis Cardeneau på Restaurant Le Sommelier i København. Siden 2001 har Christian Bak været chefkok på Schackenborg Slotskro i Møgeltønder. Han har gjort kroen til et af Sønderjyllands bedste spisesteder.