
Der kan være flere årsager til man ikke ønsker eller tåler mælk. Allergi, intolerance eller at man ikke fordøjer mælk så godt. Til gengæld kan mælk føles næsten uundværlig i madlavningen, så hvis du ikke bruger mejeriprodukter, kan du lave din egen plantemælks-erstatning eller købe den færdiglavet.
Hjemmelavet drik er ikke altid kridhvid, hvilket kan ses i f.eks. hvid sovs.
Plantedrik er ikke rene drikkevarer, men velegnede som erstatninger ovenpå mad eller mysli. Husk at spise varieret.
Kommer der bundfald i egen fremstillet drik, røres der rundt før brug.
Frisklavet plantedrik kan ca. holde sig tre dage i køleskabet.
Mængde:
Ingredienser:
1 dl hirsegryn
¼ teskefuld havsalt
½ dl cashewnødder eller mandler
1 tsk honning
1,5 liter vand
Sådan gør du:
Hirse, vand og lidt salt koges sammen i 40 min.
Cashewnødder eller mandler males fint (giver fylde).
Det hele puttes i en hurtighakker/blender, og vand tilsættes gradvist, til du har en passende konsistens, og den serveres afkølet.
Kilde: www.naturli.dk
Henrik Jakobsen